Publicatie

Vertical Farming als verdienmodel voor agrarisch ondernemend Regio Foodvalley

Eindrapportage project

Een ontwikkeling om de stijgende wereldbevolking te kunnen blijven voeden is vertical farming: gewassen telen in meerdere lagen in een geklimatiseerde omgeving. In dit project is vertical farming als verdienmodel voor agrarisch ondernemend Regio Foodvalley onderzocht. Vertical farmer Milligreens, pionier in Regio Foodvalley, zet haar microgroenten en cressen af richting restaurants, groothandels en cateraars. Het onderzoek heeft de marktperspectieven van gewassen voor een hoger segment (bijvoorbeeld inhoudsstoffen) onderzocht. Vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) – voornamelijk lege stallen – biedt mogelijk potentie voor opschaling en verdere professionalisering van vertical farming. Het consortium bestaat uit de Christelijke Hogeschool Ede, Milligreens en Regio Foodvalley.

Auteur(s)

Henk Kievit, Noen Lambers-Jukema, Carola van Ruiswijk

Publicatietype

Andersoortig materiaal

Plaats uitgifte

Ede

Trefwoorden

Vertical farming, Regio Foodvalley

Gepubliceerd op datum

02-06-2025 00:00:00