Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header september 2013 versie 2

 

Webpagina nieuwbouw live

De pagina www.che.nl/nieuwbouw is vernieuwd. Op deze pagina vinden (potentiële) studenten, medewerkers, decanen en relaties uit het werkveld informatie over de herhuisvesting van de CHE. In de tijdbalk worden alle mijlpalen weergegeven. Ook is er een beeldbank te bekijken.

Studenten nemen intrek campuswoningen

Op 16 oktober zijn de studentenwoningen aan de Hoefweg, de zogenoemde campuswoningen, geopend. Verspreid over 52 woningen verhuurt Idealis op de Kenniscampus Ede in totaal 260 studentenkamers. Naast studenten van de CHE wonen op de Hoefweg ook veel Wageningse studenten.

De bewoners hebben een kamer van 13 tot 17 m2 en delen de woonkeuken en het sanitair. Alle kamers hebben vloerbedekking, een eigen wastafel en internetaansluiting. In Hierna Studeren, een krant die met een oplage van 90.000 wordt verspreid op alle mo-scholen in Nederland, is de rubriek Aan de keukentafel gewijd aan drie CHE-studenten die wonen aan de Hoefweg. Het artikel geeft een indruk van het wonen en leven op Kenniscampus Ede.

Het nieuwbouwproject is gebouwd in opdracht van woningcorporatie Woonstede en omvat naast de studentenkamers ook woningen voor het project Kamers met Kansen en begeleid wonen bij de RIBW.

Planning herhuisvesting CHE

Niet alleen de nieuwe campuswoningen bepalen straks de aanblik van Kenniscampus Ede aan de Zandlaan. Volgens planning gebruikt de CHE vanaf januari 2015 een nieuw gebouw tegenover het hoofdgebouw. Het huidige noodgebouw wordt vervangen door nieuwbouw. Tijdens of aansluitend zal het hoofdgebouw verbouwd worden.

Het definitieve ontwerp is eind april tot stand gekomen. In juli en augustus heeft het eerste deel van de aanbesteding plaatsgevonden, de zogenaamde selectiefase. Er zijn vanuit 23 aanmeldingen, vijf aannemers geselecteerd die mee doen in de gunningsfase van de aanbesteding. Begin september zijn de aanbestedingsstukken gepubliceerd. De vijf ingeschreven partijen hebben eind oktober hun aanneemsom en bijbehorende plannen ingeleverd. De beoordeling en gunning vindt vervolgens plaats op basis van vooraf vastgelegde criteria. Begin december zal ‘de winnende’ aannemer dan definitief bekend zijn.

Als alles volgens plan verloopt, zal vanaf begin december 2013 gewerkt worden aan de voorbereiding van de uitvoeringsfase, zodat in januari 2014 gestart kan worden met de bouw.

Voorafgaand aan de nieuwbouw wordt het oude gebouw van d’Overkant gesloopt. Om het verlies van lokalen op te vangen, wordt door de afdeling Huisvesting & Beheer en Inkoop gewerkt aan een plan voor tijdelijke huisvesting waarbij geopteerd wordt voor huur van vervangende lokalen in de directe omgeving van de CHE. 

Zandlaan weer open

Gemeente Ede werkt aan betere en veiligere wegen op Kenniscampus Ede. Daarom deed de grootste verbindingsweg op de campus, de Zandlaan, haar naam in de maanden september en oktober eer aan.

Gelukkig werd vanaf 3 oktober het eerste deel van de Zandlaan weer opengesteld voor verkeer. Inmiddels is de hele Zandlaan geasfalteerd. Dit betekent dat de Zandlaan weer bruikbaar is voor automobilisten, fietsers en voetgangers.

Meedenken over de huisvesting?

Wil je graag meedenken, of heb je een vraag of opmerking? Loop gerust eens binnen of stuur een e-mail.

Namens stuurgroep Huisvesting,
Joop Korteland

samenbouwen@che.nl
www.che.nl/nieuwbouw

 

CHE op Kenniscampus Ede

De CHE ligt in een gebied dat zich al concentreert op beroepsonderwijs, vmbo, mbo en hbo. De bestuurders van negen organisaties, waaronder de CHE en andere onderwijs- instellingen, sloegen in 2009 de handen ineen om een hoogwaardige kenniscampus te realiseren. De gedeelde ambitie? Het realiseren van een hoogwaardig en goed aansluitend onderwijs- en kennisaanbod in een aantrekkelijke omgeving met regionale uitstraling.

Impressie CHE

 

 

Tijdens de bouw

In de periode van herhuisvesting houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit doen we wekelijks via de Personeelsinfo en maandelijks via deze digitale nieuwsbrief. En natuurlijk grijpen we ook andere middelen en momenten aan om je te informeren.


 
 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden voor deze nieuwsbrief door een mail te sturen naar marketing@che.nl