Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

nieuwsbrief december 2012

 

Welkom!

We zijn blij dat je belangstelling hebt getoond voor een van onze theologieopleidingen. Via deze nieuwsbrief willen we je graag een kijkje achter de schermen van onze academie geven.

Symposium Christelijk Leiderschap

We werken regelmatig samen met andere scholen. Op 14 januari a.s. is er bijvoorbeeld een gezamenlijk symposium van de CHE en de VU over 'Christelijk leiderschap'. 
Deze samenwerking kwam o.a. tot stand door de promotie van onze docent Robert Doornenbal. Hij promoveerde op een praktisch-theologische dissertatie, getiteld Crossroads, waarin hij o.a. het thema (missionair) 'leiderschap' bespreekt.
'Ik zie een voortdurende wisselwerking tussen theorie, praktische ervaring en persoonlijke vorming. Ik ken veel hbo'ers in het werkveld. Zij belichamen het soort leiderschap dat ik bepleit: visionair, relationeel, in flexibele structuren, en in afhankelijkheid van God. Mooi en bemoedigend om te zien!'

Nieuw boek van CHE-docent Mart-Jan Paul

 

Onze docent Mart-Jan Paul heeft (samen met anderen) een boek geschreven: Theologie van het Oude Testament - De blijvende boodschap van de Hebreeuwse Bijbel

Mart-Jan Paul over het boek: "Wij willen de lezers van het Oude Testament graag helpen om de hoofdlijnen te ontdekken. Tevens laten wij zien welke ontwikkelingen er zijn geweest in de periode tussen het Oude en het Nieuwe Testament, en wordt de relatie met het Nieuwe Testament besproken."

Het boek verschijnt begin januari bij het Boekencentrum en is nu met intekenkorting te bestellen (32,50 i.p.v. 39,50)

Een eerstjaars deeltijd over GPW

1. Waarom wilde je Theologie gaan studeren?

Ik wilde iets doen met het almaar groeiende gevoel van onrust. Ik zag zoveel leegte rondom mij. Niet alleen buiten de kerk, ook binnen in de kerk zag ik mensen die niet meer in vuur en vlam staan. God gaf ons mensen de opdracht 'Gaat heen en maakt al de volken tot mijn discipelen!' Ik wil mij door Hem laten leiden en mensen van deze tijd wijzen op zijn verzoenende werk. Maar hoe doe je dat? Waar haal je handvaten vandaan? Al zoekende kwam ik uit bij de opleiding GPW.

2. Waarom Ede?

Tja, het is niet echt naast de deur, zo'n 200 km om naar de CHE te gaan. Dan moet het wel een bewuste keuze zijn. Voor mij staat Gods liefde voor deze wereld en elkaar vast. Maar ook dat Gods Woord er wel staat en niet anders uitgelegd hoeft te worden of delen afgeschreven worden om dichter bij mensen te komen. De wetenschap dat dat in Ede niet ter discussie staat en je in je opleiding niet steeds hoeft te verdedigenIJpie Veenstra-Bakker ten opzichte van leraren en mede leerlingen, maakte dat ik voor Ede koos.

3. Hoe bevalt het tot nu toe?

De studie is tot nu prachtig. Hoewel ik natuurlijk nog maar 1 blok achter me heb liggen en dus eigenlijk nog lang niet weet wat de studie allemaal precies in gaat houden. De bijbel inhoudelijke vakken vind ik prachtig.  Wat ik ook fijn vind is, dat je vooral naar jezelf gaat kijken.

IJpie Veenstra-Bakker, 1e jaars studente GPW deeltijd

Bestel ons magazine Passie in beeld!

 


 

 

Jaarlijks geven we een magazine uit over het werk van de hbo-theoloog. Wat doet een hbo-opgeleide theoloog: een GPW’er of GL’er? Een blad vol met boeiende portretten en artikelen. Ook ontvangen? Bestel ‘m hier! Benieuwd naar de inhoud? Bekijk de inhoudsopgave!

 

 

 

Werkgelegenheid en GPW?!

Wist je dat...?

  1. ...  gemiddeld 70% van de afgestudeerden GPW  binnen een jaar na de studie (deeltijd)werk heeft gevonden in het beroepsveld?
  2. ... het overgrote deel van de banen (84%) van de GPW'ers hbo-niveau is
  3. ... er groei is van banen in het jeugdwerk?

 

Experience Day

Eind november was er weer een Experience Day. Tijdens deze dag maak je kennis met de praktijk van onze opleiding en met onze studenten en docenten. Je zet je eerste stappen als hbo-theoloog.  Je volgt o.a. een les gespreksvaardigheden van docent Nico van der Voet en een (deel)college Oude Testament van docent Pieter Siebesma.

Wil je ook een keer meedoen? Dat kan op woensdag 12 december 2012 (Mbo Experience Day) en op woensdag 13 februari 2013.

GL conferentie op de CHE

Op donderdag 17 januari 2013 is er een GL conferentie met het thema 'Revival van religie?'. Zijn leerlingen nu religieuzer geworden dan 25 jaar geleden? Hoeveel leerlingen zien de kerk nog van binnen? Over deze vragen en meer denken we na op de studieconferentie GL in Ede. Van harte welkom.

 
 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede
Tel: 0318-696318 
theologie@che.nl 
Routebeschrijving

 


 
   
  Facebook logo LinkedIn logo
De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld je af via theologie@che.nl