Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

Nieuwsbrief januari 2015

 

Een heel goed en leerzaam 2015 gewenst! Misschien is dit wel een spannend jaar voor je, omdat je examen gaat doen en gaat studeren. We wensen je veel succes bij het zoeken naar een studie die bij je past! Wil je kennismaken met een van onze opleidingen? In deze nieuwsbrief krijg je een impressie van onze opleidingen en vind je meer informatie over de aankomende voorlichtingsactiviteiten.

Ardennenweek

Na vier weken les gaan de eerstejaars studenten BKM en HRM op Ardennenweek. In deze week gaan ze survivallen en leren elkaar op die manier nog beter kennen. Eerstejaars student Deborah HRM schreef er een gedicht over:

De Ardennen
Na een aantal weken school, met z´n allen naar de Ardennen.
Ik moet bekennen, het was wel even wennen.
Met HRM studenten en een paar docenten, wakker worden in tenten.
Vier dagen geen contact met Nederland, voor vele genoeg om verzeild te raken in een paniek toestand.
Ook was het sanitair niet zoals we gewend zijn, het was vies, koud en klein.

 

HRM en BKM op #1 in Keuzegids

In oktober is een nieuwe versie van de Keuzegids uitgekomen. We zijn erg trots dat de opleidingen HRM en BKM van de Christelijke Hogeschool Ede allebei op de eerste plaats staan!

Keuzegids 2015 over Bedrijfskunde MER in Ede:
“Een van de toppers in deze categorie opleidingen is volgens studenten de Christelijke Hogeschool Ede. De docenten weten de studenten goed door een programma van hoog niveau te loodsen en zorgen met het vaardighedenonderwijs voor een stevige basis. Daarnaast heeft deze opleiding een bovengemiddelde score op loopbaanvoorbereiding. Geen wonder dus de CHE aan een groot aantal studenten binnen vijf jaar een diploma kan uitdelen.” (totaalscore: 82, 1e plaats)

Keuzegids 2015 over HRM in Ede:
“De CHE krijgt een extra pluim van de experts en onderscheidt zich verder vooral inhoudelijk: studenten krijgen hier door deskundige docenten een programma van hoog niveau voorgeschoteld en de toetsen sluiten er goed op aan. Bovendien is de opleiding erg praktijkgericht en word je goed voorbereid op een baan als human resource manager; dat zien we elders niet veel terug. Het eerstejaarsuitval aan de CHE is beperkt en het aantal diploma’s binnen vijf jaar groot.” (Totaalscore: 90, 1e plaats)

Terugblik Special Experience Day

Woensdag 26 november hebben we weer een geslaagde Special Experience Day gehad. Ruim veertig bezoekers hebben de beroepspraktijk van HRM en BKM mogen ervaren door middel van een casus over een fusie tussen twee verzorgingshuizen. We hopen van harte dat deze dag heeft geholpen bij het maken van een studiekeus! Special Experience Day 2014

Tijdens deze dag werd er een prijs uitgereikt aan de groep die de casus het beste had gemaakt. Op de foto zie je de winnaars. Nogmaals gefeliciteerd!

Klik hier voor meer foto’s.

Komende activiteiten

Wil de komende tijd (verder) kennismaken met onze opleidingen? Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Experience Day (11 februari en 3 juni 2015)
Tijdens een reguliere Experience Day start je om 10.00 uur gezamenlijk met alle andere opleidingen. Na een korte inleiding word je opgehaald voor een gecombineerde voorlichting van HRM en Bedrijfskunde MER. Je krijgt een korte presentatie over de inhoud van de opleiding. De duur van deze presentatie is afhankelijk van jouw hoeveelheid vragen en of je al op een Open Dag bent geweest of niet. Ook volg je in de ochtend een college uit het eerste jaar van de studie. Na de pauze ga je zelf aan de slag met casussen die jou een indruk geven van de inhoud van de opleidingen. Het programma van de Experience Day duurt ongeveer vierenhalf uur. Kom ook en laat je informeren!

Proefstudeerdag (25 maart 2015)
Ben jij van plan Bedrijfskunde MER of HRM te gaan studeren, maak dan deze dag mee en krijg een goede indruk van de lessen die worden gegeven en het niveau van de opleiding. Tijdens de colleges heb je volop de gelegenheid om vragen te stellen en daarmee is de proefstudeerdag een uitstekende mogelijkheid om je te laten voorlichten.

Meeloopdag
Het is belangrijk dat je je goed oriënteert op je toekomstige opleiding. De meeloopdag biedt je die gelegenheid volop. Je wordt gekoppeld aan een eerstejaarsstudent en volgt samen met hem of haar de colleges van die dag. Mail naar pr-mo@che.nl om je aan te melden voor een meeloopdag.
 

In deze E-M&O

... Ardennenweek
... HRM en BKM op #1 in Keuzegids
... Terugblik Special Experience Day
... Komende activiteiten

HRM/BKM in het kort

HRM staat voor Human Resource Management en BKM staat voor Bedrijfskunde MER. Samen kun je dit ook wel Mensgerichte Bedrijfskunde noemen. De nadruk in de opleidingen ligt op de sociale en zakelijke kant van mensen en organisaties. Beide opleidingen hebben een eigen accent.
 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede
Tel: 0318-696300 
info@che.nl
www.che.nl
Routebeschrijving 


 

Contact

Christelijke Hogeschool Ede

Lucie Hofsink - van Moolenbroek
Tel: 0318-696438
pr-MO@che.nl 

Website 


 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar pr-mo@che.nl