Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

E-M&O december 2013

 

Wie had het beste idee?

Op de special experience day van woensdag 27 november, maakten 90 HAVO 4/5 en VWO 6 scholieren  kennis met onze opleidingen. Zij streden om de prijs voor het beste vakantiepark van Nederland! Aan de hand van een casus, met behulp van lessen door docenten en begeleiding door studenten, kreeg iedereen de gelegenheid om een leuk vakantiepark op te zetten. Helaas was het fictief, anders waren we nu een heel aantal mooie parken rijker!

Op de foto staan de scholieren die het meest originele en best uitgewerkte vakantiepark hadden neergezet. Meer foto's zien?

Onderzoek alles en behoudt het goede..

Dit is het motto van het vak Mens en Markt. Dit vak wordt gegeven in blok 2 van jaar 1. In de lessen leer je over onderzoeksvaardigheden en in de praktijk test je je onderzoeksvaardigheden. De lessen zijn voor HRM en Bedrijfskunde MER hetzelfde. Maar HRM doet onderzoek naar medewerkerstevredenheid en Bedrijfskunde studenten doen een marktonderzoek.

Joelle (eerstejaars Bedrijfskunde MER) vertelt: Ik doe mijn opdracht voor Mens en Markt samen met 5 anderen bij makelaarskantoor Kok&Heijkamp in Nunspeet. Zij leveren nu al 10 jaar hun diensten in Nunspeet en omgeving en willen graag uitbreiden naar Elburg. Wij onderzoeken voor hen of dit mogelijk is door te kijken of er genoeg markt is voor nog een makelaarskantoor in Elburg. Dit doen we door middel van deskresearch en het langs gaan bij "concurrenten" in Elburg. Verder houden we een enquête onder de inwoners van Elburg om te peilen hoe zij tegenover een nieuw makelaarskantoor staan, wat hun behoeften zijn en wat een geschikte plek is voor de nieuwe vestiging. Kortom lekker veel bezig in de praktijk!

Tijd brengt raad..

of heeft een bedrijf meer aan een goed onderbouwd advies? In jaar 2 ga je een halfjaar aan de slag met een adviesopdracht voor een bedrijf in de regio. Jij doet onderzoek naar de casus en geeft advies over hoe het bedrijf daarmee het beste kan omgaan.

OrganisatieadviseringLinda (tweedejaars HRM) vertelt: Bij het vak Organisatieadvisering leren we niet alleen hoe we een adviesopdracht goed vormgeven, maar we mogen ook een adviesopdracht uitvoeren in de praktijk. Momenteel doe ik samen met drie medestudenten een adviesopdracht bij Albin Groep BV in Ede. Wij onderzoeken wat er allemaal komt kijken bij het oprichten van een opleidingsinstituut.

Het leuke aan het vak Organisatieadvisering vind ik dat er wat gedaan wordt met onze adviesopdracht. Uiteindelijk zal het bedrijf met behulp van ons stappenplan een opleidingsinstituut gaan oprichten. Deze opdracht sluit ook goed aan bij onze opleiding, omdat het ontwikkelen van medewerkers een belangrijk facet is van HRM.

Bijna vakantie!

Nog maar een paar dagen en dan is het heerlijk kerstvakantie. We wensen jullie goede kerstdagen toe en alvast een goed en leerzaam 2014! Wil je in het nieuwe jaar kennismaken met onze opleiding? Er staan weer genoeg activiteiten op de planning. Klik op 'lees meer' voor meer informatie. Heb je al een opendag of experience day bezocht, maar wil je graag een dagje meelopen? Dat kan! Mail dan naar: pr-mo@che.nl

Tot ziens! Het pr-team

 

In deze E-M&O

- Verslag van een geslaagde special experience day
- Onderzoeksperikelen
- Organisatieadvisering
- Kerstvakantie

 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede
Tel: 0318-696300 
info@che.nl
www.che.nl
Routebeschrijving 


 

Contact

Christelijke Hogeschool Ede

Lucie Hofsink - van Moolenbroek
Tel: 0318-696438
pr-MO@che.nl 

Website 


 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar pr-mo@che.nl