Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

E-M&O maart 2013

 

Eerstejaars volgen Processen in Bedrijf

Het vak Processen in Bedrijf gaat over processen op de werkvloer, zoals inkoop en productie of werving & selectie. In deze processen kan van alles misgaan. Je krijgt les over hoe je zo’n bedrijfsproces kunt managen en met welke modellen je dit kunt doen.

Als opdracht gaan wij de HR-processen instroom, doorstroom en uitstroom beschrijven voor Harthoorn Logistics, een familiebedrijf in Barneveld. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de logistieke keten van onder andere import, export, transport, verpakken en opslaan. Er is een aantal medewerkers die alle ins en outs van het bedrijf kennen, maar deze medewerkers zullen binnen tien jaar met pensioen gaan. Hoe zorg je er dan voor dat de kennis binnen het bedrijf op voldoende niveau blijft? Deze vragen gaan wij in deze opdracht beantwoorden.

Dit vak wordt gegeven aan alle HRM en Bedrijfskunde MER studenten. Het leuke is dat je zelf kiest welk proces je analyseert en wat dus het beste past bij jouw opleiding.

 

Vierdejaars studeren in het buitenland

Rosaline Munster 

Of je nu naar Korea of Litouwen wilt, Hongarije of Duitsland, het kan allemaal. 11 vierdejaars studenten hebben het afgelopen half jaar in het buitenland gestudeerd. Rosaline en Manon kozen voor een plek dichter bij huis, maar niet minder avontuurlijk! 'Wij zijn gaan studeren in de mooie stad Münster. Daar volgden we lessen aan de Fachhochschule in het Duits, met vakken als: Successtrategieën op internationale markten en Basis Bedrijfseconomie...

 

 

'On location'

USAnders

Zo'n 25 studenten hebben gekozen voor het volgen van het keuzevak USAnders. Amerika heeft invloed op ieder mogelijk beroep. Reden genoeg om de invloed van de USA op jezelf en je beroep eens serieus te bekijken. En dat 'on location' na gedegen voorbereiding in Ede. On location betekent een reis naar Cornerston university, Grand Rapids, Mi. Je bent er bijna Amerikaans en toch anders. Je bestudeert Amerikaanse studenten, leert van hun profs, bezoekt beroepsrelevante organisaties. 

AndersO&M

midweekteam 

In jaar 3 kies je voor het doen van onderzoek, een stage of het opzetten van een student company. Rebecca, Guze en Janita hebben gekozen voor het lopen van een stage. Tijdens deze stage organiseren zij de Verdiepingsmidweek die elk jaar plaatsvindt binnen de academie M&O. 'Wij regelen alles wat te maken heeft met de midweek. Van sprekers tot workshops en van het eten tot de slaapplekken. 


Hierdoor maken wij kennis met alle kanten van het organiseren. De uitdaging van deze opdracht is dat je moet leren omgaan met de vrijheid die je krijgt. Het leuke hieraan is het contact met externen en dat je uiteindelijk een mooie midweek neerzet voor ongeveer 300 man. Thema van dit jaar is creativiteit met als slogan AndersO&M, waarom makkelijk doen als het moeilijk kan!' Klik op 'Lees meer' voor het logo, dan begrijp je waarom Rebecca een bananenpak draagt!
 

In deze E-M&O

- Eerstejaars volgen Processen in Bedrijf
- Vierdejaars volgen colleges in het buitenland
- 'On location' 
- AndersO&M

HRM/BKM in het kort

HRM staat voor Human Resource Management en BKM staat voor Bedrijfskunde MER. Samen kun je dit ook wel Mensgerichte Bedrijfskunde noemen. De nadruk in de opleidingen ligt op de sociale en zakelijke kant van mensen en organisaties. Beide opleidingen hebben een eigen accent.
 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede
Tel: 0318-696300 
info@che.nl
www.che.nl
Routebeschrijving 


 

Contact

Christelijke Hogeschool Ede

Lucie Hofsink - van Moolenbroek
Tel: 0318-696438
pr-MO@che.nl 

Website 


 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar pr-mo@che.nl