Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

Nieuwsbrief april 2014

 

In het nieuws...

Lees hier het laatste nieuws over de opleidingen Human Resource Management en Bedrijfskunde MER. Je hebt een keer belangstelling getoond in een van onze opleidingen en graag willen wij je meer vertellen over wat er zoals gebeurt bij ons.

Laatste loodjes...

afstuderen Ilse bij DRV
Ik ben Ilse van Oordt, vierdejaars HRM student. En op dit moment studeer ik af bij DRV Accountants & Adviseurs. 
DRV is een adviesbureau, waaronder ook DRV HR & Interim Services valt. Zij willen graag beter aansluiten bij ondernemers uit het midden en klein bedrijf (MKB) in de omgeving van DRV. Om dit te bereiken, onderzoek ik welke HR-vraagstukken leven bij ondernemers. Dit doe ik aan de hand van 7 HR-beïnvloedingsgebieden: plannen, aantrekken, belonen, ontwikkelen, beoordelen, doorstroom en vitaliseren. Door enquêtes af te nemen hoop ik informatie te verzamelen over human resources in het MKB. Daarna kijk ik of DRV HR & Interim Services aansluit bij de wens van de ondernemers. Hierover schrijf ik dan een adviesrapport. In juni hoop ik mijn afstuderen af te ronden en daarmee mijn diploma te halen. 

Organisatie van de Verdiepingsmidweek in volle gang

Daniel van den Dool, Eline Baelde en Rick Reijersen van Buuren zijn op dit moment druk bezig met de organisatie van de Verdiepingsmidweek. Op 28 januari hebben we al een geslaagde avond gehad ter voorbereiding op deze week. Het thema is Nieuw & Oud, voor de verandering traditioneel. Iedereen heeft een enquête ingevulgd om er zo achter te komen hoe traditioneel of progressief je bent. De midweek is een leuke week waarin verdiepen in een onderwerp, gezelligheid en het geloof centraal staan. Alle tweede, derde en vierdejaars van HRM en Bedrijfskunde MER zijn aanwezig, dus genoeg mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen.
 midweekteam

Onderzoek doen bij Hotel de Bosrand

 

Voor het vak Mens & Markt hebben Marc van der Boon, Anna Ploeg, Jarmo Seinen, Rutger Veerman en Edvin Iriskic uit B1A een geweldig onderzoek gedaan bij Hotel de Bosrand in Ede.

Hierin hebben ze gewerkt aan de volgende hoofdvraag: Welk(e) middel(en) kan Hotel de Bosrand het beste inzetten om de lokale klant effectief te benaderen en eventueel te prikkelen?

De opdrachtgever was zeer tevreden met hun onderzoek en de uitgewerkt adviezen die vooral over de inzet van traditionele maar ook moderne communicatiemiddelen ging. Hun onderzoeksrapport getuigt van een stevig HBO niveau. Dit hebben ze ook gepresenteerd aan hun opdrachtgever.

En omdat ze voor de opdrachtgever een goede prestatie hebben neergezet is hij graag bereid zijn medewerking te verlenen voor het nieuwe project bij ‘Processen in Bedrijf’ (een vak uit blok 3), juist omdat dit soort projecten voor hem een stuk meerwaarde hebben.

 Mens en markt

Aanmelden voor 1 mei

 Wil jij HRM-er of Bedrijfskunde worden en in september aan de CHE studeren? Meld je dan voor 1 mei aan voor de opleiding Human Resource Management of Bedrijfskunde via Studielink. Dan kun jij straks bedrijven helpen groeien!
 aanmelden voor 1 mei

Check je studiekeuze

We vinden het erg belangrijk dat je goed voorbereid begint aan je gekozen opleiding. Daarom kun je je studiekeuze aan de CHE checken om een goed beeld van de opleiding en de hogeschool te krijgen. Heb jij al een Open Dag en Experience Day gevolgd? Hier krijg je alle informatie over de opleiding en ervaar je of de hogeschool en het beroep bij je passen. Succes met je keuze!

 

In deze E-M&O

- Laatste loodjes...
- Verdiepingsmidweek 2014
- Onderzoek doen bij een hotel
- Aanmelden voor 1 mei
- Check je studiekeuze

 

HRM/BKM in het kort

HRM staat voor Human Resource Management en BKM staat voor Bedrijfskunde MER. Samen kun je dit ook wel Mensgerichte Bedrijfskunde noemen. De nadruk in de opleidingen ligt op de sociale en zakelijke kant van mensen en organisaties. Beide opleidingen hebben een eigen accent.
 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede
Tel: 0318-696300 
info@che.nl
www.che.nl
Routebeschrijving 


 

Contact

Christelijke Hogeschool Ede

Lucie Hofsink - van Moolenbroek
Tel: 0318-696438
pr-MO@che.nl 

Website 


 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar pr-mo@che.nl